MARDİN / ARTUKLU - Şehit İlhan Varank Ortaokulu

Mrt

Okullar arası halk oyunları yarışmasında okulumuz ekibi yıldızlar kategorisinde Mardin İl birinciliğini kazanmıştır.

SAFER INTERNET DAY

WELLBEING IS SAFETY

We have done some works on e-Security in our eTwinning Project called ‘ MY WORD MY WORLD ’ whose founders are Nazik YÜRÜK and Anna MEMANİSHVİLİ.

We did a collobarative task with all partners at first, each pupil said a slogan and we shot a video. The teacher on duty united all videos .

Next , our school’s IT ( information techonology ) teachers ( Gülsüm TANRISEVER and Davut AKAY ) showed the slides and videos about e-Security to the students.

Then, all partners and students joined the webinar titled ‘SAFE USE OF THE INTERNET’ prepared by official account ‘esafateylabelturkıye’ for safe internet day.

Finally we have created a school board with students for that day.

In summary, all these activities we have done with students is useful for students’ managing their online well-being. Wellbeing is safety.

Ock

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında okulumuz öğrencileri Ömer SEYFETTİN sözlüğü tasarladılar.Seçilen sözlük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildi.

Ock

Mardin Olgunlaşma Enstitüsü'nde gerçekleştirilen "Bir Varmış Bir Örmüş" etkili masal anlatıcılığı projesinden görüntüler

Okulumuz öğretmenlerinden "Bir Varmış Bir Örmüş" adlı masalsı bir çalışma sergilendi. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ock

Sebeb-i Ziyaretimiz Öğrencimiz projesi kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Emin DUYAN aile ziyaretlerimizin önemini vurgulamak ve velilerin aşinalığını sağlamak adına öğrenci ziyaretinde bulunmuştur.

Ara

Sebebi ziyaretimiz projesi kapsamında Şehit İlhan Varank Ortaoklumuzdan Öğrenci ziyareti

Kas

Çocuk hakları, hem kanunen hem ahlaki olarak dünya üzerindeki bütün çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavramdır.Dünya Çocuk Hakları kapsamında etkinliklerinde emeği geçen Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Zeyni ANIK ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Kas

Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal eden kıymetli öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle yâd ediyor; tüm öğretmenlerimizin  “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü bir kez daha kutluyor, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler diliyoruz.

Kas

Askeri dehasını, vatan sevgisiyle birleştirerek, milletin bağımsızlığı için tarihte eşine az rastlanır bir zafere imza atan Cumhuriyetimizin Kurucusu İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz…

Kas

Yaratıcı Yazarlık egzersizi öğrencilerimizin düzenlediği münazara çok verimli geçti. Emeği geçen Başta Münazara başkanımız ve Eğitmenimiz Metin AYDIN hocamıza,etkinlik fotoğraflarını çeken dördüncü sınıf öğrencimiz Zerya ANIK’a, münazara etkinliğimize katılan tüm veli öğrencilerimize teşekkür ederiz….